torsdag 9 februari 2017

Mina tankar i dag, Bussen och Vätternrudorna

Vi var och hälsade på Bussen Fridá under veckan.
Jag skulle sätta på batteriladdarna både till startbatterierna och till bodelen.

Som tur var det folk där så det gick jätte bra, det sitter en laddare för bodelen som vi monterade för några år sedan.
Till start batterierna har vi inte behövt någon laddare, de laddas ju alltid när vi kör. Men när den blir stående så länge så drar det ur batterierna, därför köpte jag en 24v laddare i höstas.
Innan vi kan starta säsongen har vi lite saker som ska göras först, Byta vattentank till en större som vi köpte förra året, kolla vad det är för fel med laddningen från solcellerna, svetsa avgasröret som har spruckit och byta en kulbult till styrningen.
Det är det stora som ska göras först, men det finns lite annat också. Vi ska nog byta framdäcken för att de börjar bli lite spruckna på sidorna. Man vet ju inte hur länge de har suttit på, och en framhjulspunktering vill jag inte få. Ett bussdäck är ju ca 20 cm högt från marken och till fälgen, och när det börjar kränga fram och tillbaka då kan det vara svårt att hålla den på vägen.
Vi har inte bestämt riktigt vart vi ska semestra i år, det är lite beroende av om Gudrun får tidig eller sen semester.
Det som är klart är i alla fall Vätternrundanveckan i Motala, två veckor före midsommar.
Vi kommer att vara där hela veckan på grund av att halvvättern går helgen före stora Vätternrundan, och min Gudrun och min äldsta dotter ska åka båda loppen. Det är en härlig stämning på campingen, det är nästan bara cyklister där den veckan.
Vi är ett gäng som bor på samma platts på campingen år efter år, det är vi Storforsarna som de kallar oss och Sala gänget.
Vi är sju familjer med husvagnar, husbilar och husbuss och i år ansluter min dotter till gänget med husbil den veckan.


Hon åkte förra året också, då fick hon ställa sin husbil en bit från oss men i år kommer hon att stå bredvid oss. Det är alltid något på gång varje dag, restaurangbesök nere vid Vätternstrand några kvällar under veckan blir det alltid,
 och långbord ”hemma” med grillning. 
Och intet att förglömma på Håkandagen den 14/7 då har vi långbord med kaffe och Håkantårta, en i gänget heter Håkan.
Det har varit tradition i många år att det ska vara så.

  //Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar